Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
dzieki Aga za radęmusze wypróbowaćno i czekamy wszystkie na przyjście Julki ja Aguss mam 50 km i mieszkam w Nannestadzie w takiej spokojnej wiosce,mieszkają tu Polacy bo czesto słysze np w sklepie ale nikogo nie znam a w Oslo mam znajomych i mieszkaja w Ekebergu wszystko opowiem jak było a jezyk to masakra z tym norweskim ,znam tylko pojedyncze słowa a tak to składam zdania po ang bo też perfekt nie umiem ale jakos zawsze idzie sie dogadać tylko że ja straszna panikara jestem jak przyjdzie z kimś pogadać bo wydaje mi sie że gadam od rzeczy i to dodatkowy stres dla mojej ciąży ale ciesze sie bo wcale tutaj Norwegowie nie śmieją sie że się mówi tak nie składnie heh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Uff,tak koncowka faktycznie najgorsza Czekam jak na zbawienie Czuje sie bardzo dobrze, ale w gowie mam taki balagan,ze az strach. Tysiac mysli na minute i ciagle pytanie czy aby na pewno wszystko bedzie dobrze z Jula. Boje jak cholera. Sam porod jakos mnie nie przeraza, po prostu bardziej martwie sie o inne rzeczy. Dopiero jak ja zobacze to odetchne z ulga Marzenie,Ty sie tak tym jezykiem nie przejmuj. Ja niby mowie dobrze i po angielski i po norwesku tez sobie radze,to w sytuacjach stresowych tez mi sie zdarza palnac cos takiego,ze sie smieje potem sama z siebie caly dzien Kasia,to jeszcze chwila i bedzie 5 kilo I faktycznie Zuzia ma te policzki super
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
marzenie to wpadaj do Oslo czesto bo ja tez tu nikogo nie znam;( i na okolo mnie to polakow nie slychac;( ja tez nie umiem jezyka;( w ogole tu nie gadam nic;( po angielsku powiem cos ale jak mam zrozumiec co ktos mowi to sa schody ja tu w sumie jestem 2 miesiace dopiero mam nadzieje ze jakos sie rozkrece bo jak nie to bedzie kiepsko;(
aga no dawaj juz ta Julcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
Hej, jestem tu nowa, chce pogratulowac wszystkim mamusiom Ja jestem w 35 tygodniu ciazy, i czekam na synka Mieszkam jakie 15 od Sandviki, moze uda mi sie tu kogos poznac z tych okolic ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
agusss, ja jak tu przyjechalam,to tez nie znalam jezyka. Rozumialam cos tam i umialam powiedziec jakies proste rzeczy. Po 3 miesiacach ogarnelam sie troche bardziej. Ale tak po roku zaczelam sie swobodnie porozumiewac Takze,Ty tez zaczniesz. Nawet nie bedziesz wiedziala kiedy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
Mam takie pytanie, zaczal sie 35 tc ciay u mnie, dzis w nocy obudzil mnie straszny bol w podbruszu, cos jak na miesiaczke tylko 2 razy gorszy, miala ktoras z Was podobnie? trwalo to moze ze 2 godziny potem przeszlo, chcialam zadzwonic do lekarza , ale pewno by powiedzila, ze to normalne i zeby wziazc paracet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Hej aleks26 35 tydzien To juz tez przy koncu Ja zaczelam w czwartek 40 i tak sobie czekam na moja ksiezniczke Wlasnie ma czkawke i brzuch mi skacze Dziewczyny,goraco dzisiaj. A tu nigdzie nie mozna isc. Ani jezioro ani nad morze Slonce zle na mnie dziala. Zaraz mi slabo,wiec lepiej nigdzie nie wylaze. Ale z nudow to zaraz zwariuje. Wysprzatalam znowu mieszkanie,wypralam co tam mialam i nie ma juz nic do roboty. Tylek to mi przyrosnie do fotela,bo ciagle siedze i buszuje po necie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
aleks26,ostatnio 2 noce pod rzad nie moglam spac z powodu boli w podbrzuszu. Nie moglam sie spokojnie przekrecic z boku na bok. Ale zero krwawien ani podejrzanych uplawow. Wiec pani doktor powiedziala,zeby wziasc PARACETAMOL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
aga31, to tak jak ja, tez nie wychode bo mi slabo na sloncu, za sprzatanie to sie wezme ale jescze troche , jak moj R wyjdzie z domu hehe bo najlepiej mi sie sprzata jak jestem sama no i jakis obiad trzeba zrobic... , ale jak narazie tez siedze w necie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
aga31, no walsnie wiec juz wolalam nie dzwonic bo wiadomao jaka odpowiedz to przeczekalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok